Julcsi Kreatív Kuckója

Anyák napja - hagyományok és szokások

Az Anyák napja egy olyan ünnep, amely tiszteletben tartja az anyaságot, és amelyet a világ különböző országaiban ünnepelnek meg. Magyarországon 2020-ban az Anyák napja május 3, vasárnapra esik. Míg a dátumok és az ünneplések külömböző országokban eltérőek, az Anyák napja hagyományosan az anyák megajándékozásáról szól virágok, képeslapok és egyéb ajándékok formájában, ezzel megköszönve az odaadó és önzetlen hozzáállásukat a gyerekeik neveléséhez.

Az anyák és az anyaság ünneplése az ókori görögökre és a rómaiakra vezethető vissza, akik fesztiválokat tartottak a Rhea és Cybele anyaistennők tiszteletére, ám az Anyák napjának modern precedense a korai keresztény fesztivál, amelyet „Anyák vasárnapjának” hívnak.

Az ünnepség, amely az Egyesült Királyságban és Európa egyes részein nagy hagyomány volt, a nagyböjtnek a negyedik vasárnapjára esett, és eredetileg úgy tekintették rá, mit a hívők visszatérésére „anyaközösségükhöz”.

Az idő múlásával az Anyák vasárnapjának hagyománya szekulárisabb ünnepvé vált, és a gyerekek virágot és egyéb ajándékot adtak az anyáknak.

Anyák napja eredete - hagyományok és szokások

Virág csokrok

Virág boxok

Egyedi ajándékok

Julcsi Kreatív Kuckója

Blog